Nu kan du testa SIMAIR2

SIMAIR har utvecklats och fått bättre funktionaliteter med ett nytt användargränssnitt, kallat SIMAI2. Nu finns en betaversion tillgänglig där du kan testa den nya versionen av SIMAIR.

I den nya versionen av SIMAIR har användargränssnittet förbättrats så att det ska vara lättare för dig som SIMAIR-användare att hantera modellsystemet.

Testa beta-versionen av SIMAIR2

Du som har ett befintligt användarkonto på SIMAIR har nu möjlighet att testa en betaversion av SIMAIR2. Denna finns tillgänglig via nedanstående länk:

Logga in i SIMAIR2

Du loggar in med dina befintliga inloggningsuppgifter för SIMAIR1.

Om du har synpunkter eller upptäcker buggar i SIMAIR2 tar vi tacksamt emot dessa till SIMAIRs supportmail.

När lanseras slutversionen av SIMAIR2?

Planen är att lansera en slutgiltig version av SIMAIR2 i september 2016. Den gamla versionen av SIMAIR (SIMAIR1) kommer finnas tillgänglig parallellt under en övergångsperiod fram till och med årsskiftet 2016/2017.

Har du gamla EDB:er som du vill ha överförda till SIMAIR2?

Om du vill ha en gammal emissionsdatabas (utöver de röda original EDB:erna) konverterade till SIMAIR2 kan du skicka ett mejl till SIMAIRs användarsupport. Ange användarkonto samt vilken EDB som du önskar få överförd.

Vad är det för nyheter i SIMAIR2?

SIMAIR2 innehåller många nyheter, främst vad gäller användargränssnittet, men även vad gäller en del ingående modeller. Här följer några av nyheterna:

  • Menyerna gjort renare och enklare och numera går det att utföra det mesta från samma vy (de tidigare huvudfunktionerna Visa, Editera och Beräkna finns nu integrerade). Vidare kan du nå samtliga applikationer (väg, korsning och ved) i samma applikation.
  • En ny och förbättrad modell för trafikkö har implementerats i SIMAIR, där du själv timme-för-timme kan ställa in tidsvariationen av fordon samt hur mycket köbildning som råder.
  • Det är nu möjligt att visa bakgrundshalter samtidigt som dina lokala beräkningsresultat, vilket möjliggör snyggare presentation av dina simuleringar.
  • Områdesberäkningar i SIMAIR-korsning har gjorts mer lättanvända då det är möjligt att ställa in området storlek och inkludera alla väglänkar i ett enda klick.

Kurser i SIMAIR2

Den 27 oktober 2016 kommer det erbjudas kurser i SIMAIR2 på SMHI och Norrköping och dagen innan kommer SIMAIR användardag 2016 att gå av stapeln. För anmälan och mer information om kursen och användardagen, se länken nedan.

Inbjudan till SIMAIR användardag och kurs i SIMAIR2