Inbjudan till SIMAIR användardag och kurs i SIMAIR2

SIMAIR är ett kraftfullt modelleringsverktyg och stöd för kommuner och regionala aktörer i kontrollen av luftkvaliteten. Ta del av inbjudan och programmet här.

Användardagen i SIMAIR samt kursen i SIMAIR2 hålls på SMHI i Norrköping. Du är välkommen att delta på den ena eller båda dagarna.

SIMAIR-användardag den 26 oktober 2016

Den 26 oktober går SIMAIR användardag 2016 av stapeln. Syftet med användardagen är att samla SIMAIR-användare för att dela erfarenheter och diskutera aktuella frågeställningar om luftkvalitet och användning av SIMAIR.

Du kommer bland annat få presentationer om den senaste utvecklingen inom SIMAIR, exempel på hur kommuner arbetar med SIMAIR samt information från Trafikverket och Naturvårdsverket om aktuella frågor.

Kurs i nya SIMAIR2 den 27 oktober 2016

Dagen efter användardagen (den 27 oktober 2016) erbjuds även en kurs i nya SIMAIR2. Utbildningen syftar till att ge dig färdigheter i att tillämpa SIMAIR2 på bästa sätt för dina frågeställningar i din kommun. I undervisningen varvas teori med övningar och i kursen ingår tillämpningar med både SIMAIR-väg och SIMAIR-korsning.

I den nya versionen av SIMAIR har användargränssnittet förbättrats så att det ska vara lättare för dig som modellanvändare att hantera systemet.

Kursen riktar sig både till dig som är helt ny SIMAIR-användare samt till dig som vill lära dig de nya funktionaliteterna i SIMAIR2.

Inbjudan och preliminärt program

Inbjudan och preliminärt program till SIMAIR användardag och kurs SIMAIR2 finner du nedan.

Inbjudan och program SIMAIR användardag och kurs SIMAIR2 (76 kB, pdf)

Anmälan och mer information om användardagen och kursen

För anmälan och frågor om både användardagen och kursen kontakta:

Stefan Andersson, produktansvarig
Telefon 011 – 495 8251
​​​​​​​Skicka e-post till Stefan Andersson​​​​​​​

Kan du inte delta på detta kurstillfälle?

Hör gärna av dig till oss, så kan vi återkomma med mer information om när nästa SIMAIR-kurs går av stapeln.