Delar av Java-problemet i SIMAIR löst

Under hösten rapporterade vi om säkerhetsinställningar i Java som ställer till problem för SIMAIR-användare. Nu har SIMAIR fått ett tillägg som gör det möjligt att använda senare versioner av Java.

Problemen beror på att SIMAIR-koden använder Java. På grund av säkerhetsinställningar i Java har SIMAIR inte fungerat tillfredställande för vissa användare. SMHI arbetar med att bygga bort Java helt i nästa version av SIMAIR, men till dess har vi gjort en tillfällig lösning.

En första lösning är på plats

- Vi har implementerat signerade appletar i SIMAIR, säger Martin Torstensson som är luftmiljökonsult på SMHI. Det innebär att det nu är möjligt att logga in med högre säkerhetsinställningar, vilket möjliggör inloggning med senare javaversioner än tidigare.

Dock kvarstår problemen för användare med javaversion 1.7.0.71 och 1.7.0.72, vilket beror på en bugg i Java för dessa versioner.

Java byggs bort ur SIMAIR

En ny version av SIMAIR, SIMAIR 2.0, håller på att utvecklas. I den nya versionen kommer SIMAIR att få ett snyggare och mer lättanvänt gränssnitt, samtidigt som de flesta av Java-problemen kommer att byggas bort.

Den nya versionen av SIMAIR kommer preliminärt att lanseras i slutet av 2015.

Fråga oss

Du kan alltid kontakta SIMAIRs support om du har frågor.