Väderöversikt

 

Karta Sverige Sydvästra Götaland Sydöstra Götaland Nordvästra Götaland Nordöstra Götaland Öland Gotland Östra Svealand Sydvästra Svealand Nordvästra Svealand Södra Norrlands kustland Södra Norrlands inland Södra Norrlands fjälltrakter Norra Norrlands kustland Norra Norrlands inland Norra Norrlands fjälltrakter

Klicka i kartan för att se distriktsprognos.

Uppdatering:
SMHI lägger ut minst 5 prognoser per dygn och uppdaterar dem däremellan vid behov.

2015-01-30 kl 22:05


Snöfallet i norr mattas av
Snöfallet över norra Norrland som det senaste dygnet gett 30-40 cm nysnö på flera håll fortsätter men mattas av allt mer.

Nytt snöoväder söderifrån
Ett nytt snöfallsområde över nordöstra Götaland och östra Svealand ska under det närmsta dygnet långsamt röra sig vidare upp över landet med tyngdpunkten över de östra landskapen.

Störst mängder väntas över södra Norrlands kustlandskap där det fram till söndag morgon kan komma 20-30 cm. Säkerligen kan det ge en hel del problem i trafiken.

Omkring 0 grader i södra Sverige, allmänt minusgrader i norr, lokalt 15-20 grader kallt i nordligaste Lappland.

Fortsatt besvärligt väder i norr
På söndag ligger snöfallet centrerat över Dalarna och hela Norrland. De största snömängderna väntas i kustlandskapen och där blir det dessutom blåsigt med en frisk nordostlig vind och risk för drivbildning. I söder en del snöbyar.

Minusgrader i hela landet utom närmast kusterna i söder.

Nästa vecka: Lugnare väder
Lågtrycksområdet ligger kvar över Sverige i inledningen av nästa vecka, men fylls efterhand ut. Det innebär att det fortsätter snöa på en del håll, men inte lika intensivt och utbrett som under helgen. Det är relativt kall luft som täcker landet och det blir i allmänhet minusgrader.

I mitten av veckan sker en stabilisering i vädret och temperaturen sjunker ytterligare någon grad.


Meteorolog: Anna Waxegård

Prova på

Hur var vädret?

Vad är värmerekordet för min ort? Hur många regniga dagar hade vi hos mig förra året?Detta, och mer, kan du ta reda på i ”Hur var vädret?”.

Lär dig mer

Hur görs en väderprognos?

Läs mer om arbetet med att utföra väderprognoser; datainsamling, datorbearbetning och förädling.

Professionella tjänster

Varningssystem för eldistributörer

Var förberedd på extremt väder med kundanpassade sms- och e-postvarningar för kraftig blåst, snö och åska.

Forskning

Numeriska prognosmodeller

Läs mer om de prognosmodeller som används för att förutsäga vädret. Modellerna är matematiska beskrivningar av väderprognosproblematiken och grundas på kända fysikaliska lagar.