Väderöversikt

 

Karta Sverige Sydvästra Götaland Sydöstra Götaland Nordvästra Götaland Nordöstra Götaland Öland Gotland Östra Svealand Sydvästra Svealand Nordvästra Svealand Södra Norrlands kustland Södra Norrlands inland Södra Norrlands fjälltrakter Norra Norrlands kustland Norra Norrlands inland Norra Norrlands fjälltrakter

Klicka i kartan för att se distriktsprognos.

Uppdatering:
SMHI lägger ut minst 5 prognoser per dygn och uppdaterar dem däremellan vid behov.

2014-04-23 kl 12:20


Högtryck och sol
Vi har fortfarande ett högtryck över landet, och som det ser ut kommer det inte att ge vika i första taget. Det betyder soligt väder på många håll, men i dag med i allmänhet lite lägre temperaturer än vi hade i går. Ostadigt väder har vi emellertid alldeles i närheten i form av en front som sträcker sig från Polen upp över Danmark, och någon tillfällig skur skulle i kväll kunna dra in över västra Skåne, åska kan i så fall inte uteslutas. I natt faller temperaturen snabbt och frost kan förekomma ända ner över Götalands inland.

Fredag
På fredag fortsätter det soliga vädret i så gott som hela landet. I nordligaste Norrland kan det dock tidvis vara lite mer moln i samband med en frontzon som skiljer den vårvarma luften över Sverige från kall luft över Ishavet. I Götaland, Svealand och större delen av Norrland 12-18 grader. I nordligaste Norrland och Lapplandsfjällen ca 5 grader.

Lördag
Det högtrycksbetonade vädret råder även på lördag och på många håll stiger temperaturen då över 15 grader.

Söndag och början av nästa vecka
Framåt söndag och i början av nästa vecka förskjuts högtrycket bort från landet och vi går mot lite ostadigare väder.


Meteorolog: Lars Knutsson

FORSKNING

PROFESSIONELLA TJÄNSTER

LÄR DIG MER

PROVA PÅ