Väderöversikt

 

Karta Sverige Sydvästra Götaland Sydöstra Götaland Nordvästra Götaland Nordöstra Götaland Öland Gotland Östra Svealand Sydvästra Svealand Nordvästra Svealand Södra Norrlands kustland Södra Norrlands inland Södra Norrlands fjälltrakter Norra Norrlands kustland Norra Norrlands inland Norra Norrlands fjälltrakter

Klicka i kartan för att se distriktsprognos.

Uppdatering:
SMHI lägger ut minst 5 prognoser per dygn och uppdaterar dem däremellan vid behov.

2014-07-28 kl 20:04


Varmaste luften förskjuts öster ut
Under en längre period har vi haft riktigt varmt väder i hela landet men nu trycker svalare luft på både i norr och så småningom fram i veckan även i söder.

Kallfront med åska i norr
I Norrland har den svalare luften idag föregåtts av en hel del åska som på sina håll har varit kraftigt och gett mycket regn. Imorgon förskjuts kallfronten söder ut och åskaktiviteten minskar. En och annan regnskur med åska väntas då främst i norra Svealand och upp längs med de östra landskapen i Norrland.

Fortsatt varmt i söder
Längre söder ut fortsatt varmt och soligt under tisdagen med 25-30 grader. Fram på eftermiddagen åskskurar framförallt i sydöstra delen av Götaland samt på Öland och Gotland.

Kallfront passerar i söder
På onsdag utvecklas ett lågtryck över Jämtland och Ångermanland. Det medför regn eller skurar en stor del av dagen. Längre söderut passerar en kallfront österut över Götaland, Svealand och södra Norrland. Fronten ser främst ut att medföra regn- och åskskurar när den når fram till de östra delarna framåt eftermiddagen. I väster däremot troligen mest uppehåll och en del sol. I Götaland, Svealand och södra Norrland 22-27 grader. I norra Norrland 16-21 grader. I Lapplandsfjällen 10-15.

Lite av varje
På torsdag blir det regn eller skurar i norra och mellersta Norrland. Övriga landet får mest soligt. På fredag drar regnet i norr bort och därefter väntas endast lokala skurar i slutet av veckan. På söndag och i början av nästa vecka ser däremot ett omfattande regnområde ut att beröra landet.


Meteorolog: Anna Waxegård

FORSKNING

PROFESSIONELLA TJÄNSTER

LÄR DIG MER

PROVA PÅ