Sommarkväll över mognande vetefält

Kunskapscentrum för klimatanpassning

Praktikplatser vid Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning

Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning vid SMHI söker praktikanter till våren 2019. Fokus för arbetet ligger på att utforma beskrivande exempel på klimatanpassningsarbete i Sverige. Du behöver ha goda grundkunskaper i områdena klimat eller miljö.

Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning vid SMHI är den nationella noden för information om klimatanpassning. Centrumets viktigaste kanal utåt är Klimatanpassningsportalen som är ett samarbete mellan svenska myndigheter för att sprida kunskap om hur Sverige kan anpassas till ett föränderligt klimat.

Kunskapscentrum arbetar löpande med att hålla portalen aktuell för att motsvara behoven av en naturlig plattform för alla som arbetar med eller söker information om klimatanpassning.

Som en del av utvecklingsarbetet med portalen strävar vi efter att vår samling med exempel på klimatanpassningsarbete byggs ut.

Arbetsbeskrivning

Ramen för ditt uppdrag som praktikant är att utveckla exempelsamlingen. Du kommer att samla in, analysera, prioritera, strukturera och publicera inspirerande exempel på anpassningsåtgärder från olika samhällssektorer i Sverige. Exemplen ska fungera som inspiration för andra aktörer som står inför liknande problematik. Arbetet innebär kontakter med olika aktörer inom klimatanpassningsområdet. Projektets exakta utformning och innehåll diskuteras med dig som söker.

Som praktikant arbetar du som en del av Kunskapscentrum men du behöver vara självgående och kunna ta egna initiativ. Du kommer dessutom att medverka i Kunskapscentrums dagliga arbete och hjälpa till med andra arbetsuppgifter efter intresse och behov.

Din profil

Vi söker dig som läser eller just avslutat relevant utbildning på universitets- eller högskolenivå. Gärna inom områdena klimat, miljö och/eller samhällsplanering. Du arbetar självständigt, strukturerat och systematiskt. Du har lätt för att samarbeta och är social. Arbetet kräver att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Tidigare erfarenhet från webbpublicering är meriterande men inget krav. Vi ser gärna att den sökande har intresse och grundläggande kunskap om klimatfrågan och klimatanpassning.

Arbetet kommer att bedrivas under våren 2019 med placering på SMHI i Norrköping. Som praktikant erhåller du inte någon lön, därför passar en praktikplats dig som önskar erfarenhet från arbetslivet eller som en del av din utbildning. Det är ett krav att du stannar större delen av vårterminen, helst i 20 veckor.

Din ansökan

För frågor kontakta gruppchef Magnus Rödin via e-post eller telefon 011 - 495 8717.

Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev och CV senast 16 november 2018 till registrator@smhi.se. Ange ref nr 1675. Urval sker löpande.