Vädersajt får SMHI-innehåll

SMHI börjar nu leverera innehåll till WeatherPal, en vädersajt som sätter samtalen kring väder i fokus. Förutom att prata och dela väder med varandra kan användarna bland annat fråga en meteorolog, läsa vädernyheter och se text- och videoprognoser.

WeatherPal är en ny vädersajt, som utgår ifrån att vädret spelar en viktig roll när människor planerar olika aktiviteter tillsammans, och att en stor del av vädersamtalen på nätet sker via Facebook.

Väderartiklar och frågelåda

SMHI levererar tiodygnsprognoser för 70 000 orter runtom i världen, samt levererar också kontinuerligt redaktionellt innehåll i form av artiklar med anknytning till vädret och aktuella händelser. Dessutom finns det möjlighet att få svar på väderrelaterade frågor genom att ställa dem till en meteorolog.

Prata väder med vänner

På sajten har användaren dessutom tillgång till väderkartor från hela världen, prognosfilmer, vädertweets och vädertopplistor. Om besökaren loggat in med ett Facebook-konto är det möjligt att se och kommentera sitt och sina vänners väder och publicera kommentarer på sin vägg, samt skapa favoritorter.

Tjänsten ägs och drivs av företaget WeatherPal Media AB. SMHI levererar prognoser, väderrelaterade nyheter samt expertis från meteorologer.


WeatherPal