Systemutvecklare/naturvetenskaplig programmerare med intresse för luftmiljö

SMHI har en av Sveriges ledande konsultgrupper inom luftmiljö. Till den gruppen söker vi nu en systemutvecklare eller vetenskaplig programmerare med intresse för luftmiljö.

Konsultgruppen inom Luftmiljö består av 12 medarbetare med expertkompetens inom Luftmiljö och IT. Gruppen ligger i framkant med att utveckla och använda tekniska lösningar för övervakning av luftmiljön i Sverige och världen. Våra system hanterar t ex luftkvalitet i våra städer, beredskap vid kärnkraftsolyckor och utsläpp från sjöfart. Förutom att tillhandahålla modellsystem till både kommersiella användare och myndigheter utför vi även utredningar och deltar i forskningsprojekt och bilaterala projekt för att förbättra miljö och hälsa.

Du hittar övergripande beskrivning av våra tjänster på följande hemsidor:
www.luftkvalitet.se och www.smhi.se/en/services/air-quality.

Du som får tjänsten kommer att vara en välkommen del av vår grupp, som i sin tur erbjuder:

  •  varierande och stimulerande arbetsuppgifter som får dig att utvecklas
  •  kunniga och trevliga arbetskollegor
  •  möjligheter till teknisk och/eller samhällsnyttig innovation
  •  tätt samarbete med forskare
  •  arbetsuppgifter som leder mot hållbara städer och bättre hälsa

Tjänsten är främst inriktad mot utveckling, kundanpassning och drift av SMHIs luftmiljösystem, men även deltagande i konsultprojekt. Vi arbetar i en linux-baserad miljö med postgreSQL som databassystem. Arbetet bedrivs i projektform, oftast med agila metoder. Arbetsuppgifterna kan innebära både självständigt arbete och arbete i team. Du involveras i spännande projekt och får möjlighet att fördjupa din kompetens med både bredd och djup.

På SMHI är det viktigt med en god arbetsmiljö med balans mellan arbete och fritid för att bidra till medarbetarnas livskvalité. Detsamma gäller i vår grupp, där vi månar om och stöttar varandra i arbetet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping. Ett par resor per år kan förekomma, och det kan bli aktuellt med utlandsresor.

Din profil

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning inom IT, naturvetenskap eller motsvarande och med intresse för luftmiljö. Erfarenhet av programmering är ett krav. Miljön vi jobbar i kräver goda kunskaper i metoder, verktyg och teknik relaterade till webbutveckling och Javascript eller Python, varför erfarenhet av Linux, Javascript och Python är meriterande. Meriterande är även grundläggande kunskaper i relationsdatabaser, Java, Django, React, Node.js, containerteknologi (t ex Docker), Webbkartor, GIS och versionshantering. Intresse för systemarkitektur och erfarenhet av att arbeta med stora datamängder samt att driva projekt är meriterande.

Som person är du driven, strukturerad och engagerad med en förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du är kommunikativ, kundorienterad och har en problemlösande analysförmåga. Din förmåga att skapa och hantera relationer är viktig då arbetet ofta sker i samarbete med andra.

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Vill du veta mer?

För ytterligare information om tjänsten kontakta tillförordnad konsultchef Helene Alpfjord Wylde. Har du frågor kring tekniska kompetenskrav kontakta Cecile Åberg, teamcoach för luftmiljöteamet. För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Susanne Gullmar. Fackliga representanter är för SACO Sven Kindell och för ST Julia Zabori. Samtliga nås via e-post fornamn.efternamn@smhi.se eller telefon 011-495 80 00.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 15 november 2020.

Lämna din ansökan här

SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.

Kontaktpersoner

Helene Aplfjord Wylde
tf Konsultchef
011-495 80 00
helene.alpfjordwylde@smhi.se

Susanne Gullmar
HR-specialist
011-495 80 00
susanne.gullmar@smhi.se

Julia Zabori
ST
011-495 80 00
julia.zabori@smhi.se

Sven Kindell
SACO
011-495 80 00
sven.kindell@smhi.se