Produktchef med internationell inriktning till konsultverksamhet inom Luftmiljö

SMHI har en av Sveriges ledande konsultgrupper inom luftmiljö. Vi arbetar främst mot kunder i Sverige men ser en ökande internationell potential. Nu söker vi en produktchef som kan driva ett utvecklingsarbete för att vi ska kunna ta tillvara på den potentialen. Vill du vara med oss på den resan?

Konsultgruppen inom Luftmiljö består idag av tolv medarbetare, merparten av personalen besitter expertkompetenser inom Luftmiljö och IT. Vi utför samhällsnyttiga konsultutredningar och spridningsberäkningar samt tillhandahåller modellsystem för användare i Sverige och världen. Vi gör utredningar och analyser som bla utgör beslutsunderlag som våra kunder behöver för en hållbar utveckling och för att möta lagkrav. Du hittar övergripande beskrivning av våra tjänster på följande hemsidor: www.luftkvalitet.se och www.smhi.se/en/services/professional-services/air-quality.

Vi ser en ökande potential och söker nu en produktchef med internationell inriktning.

Som produktchef:

 • blir du en del av konsultgruppens ledning som bla ansvarar för frågor som rör strategi, marknad och ekonomi
 • utvecklar, förankrar och driver du visionen för den internationella marknaden
 • ansvarar du för utveckling och förvaltning av produkt- och och marknadsplaner
 • tar du tillvara på verksamhetens kunskaper och idéer samt lägger hela pusslet för vårt samlade värdeerbjudande
 • genomför du omvärldsbevakning
 • ansvarar du för lönsamheten
 • ansvarar du för försäljning av våra tjänster, t ex deltar i anbud och upphandlingar
 • projektleder du enskilda projekt inom luftmiljöområdet

För oss är det självklart att du behöver vara en person som trivs i mötet med människor, goda relationer är A och O. Du är ödmjuk inför andras expertområden och du bidrar och främjar delaktighet i de sammanhang du ingår i.

Det är av vikt att du är en affärsorienterad person som har lätt för att etablera kundkontakter och strävar efter att hitta och implementera affärsmodeller som bäst gynnar både oss och våra kunder.

Att du kan växla mellan produktchefsrollen och projektledarrollen är väldigt viktigt för oss. Vi förväntar oss att du i rollen som projektledare är kommunikativ, strukturerad och har förmågan att inspirera andra till att lyckas och utvecklas.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping, utlandsresor är vanligt förekommande.

Din profil:

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper. Du har dokumenterad erfarenhet av marknadsutveckling, projektledning och internationellt samarbete. Erfarenhet av upphandlingar och anbudsskrivning är ett krav.

Det är meriterande med erfarenhet inom luftkvalitet eller något annat miljörelaterat område. Har du också ett internationellt nätverk inom något av dessa områden så är det värdefullt.

Internt används svenska som arbetsspråk, men svenska och engelska i kontakt med kunder och partners. Goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift, är av vikt. Övriga språkkunskaper är meriterande.

Vi erbjuder:

 • Stor möjlighet att själv påverka utvecklingen av rollen och dess inriktning
 • Varierande och stimulerande arbetsuppgifter som får dig att utvecklas
 • Kunniga och trevliga arbetskollegor
 • Behagligt arbetsklimat
 • Möjligheter till innovation
 • Tätt samarbete med forskare
 • Resan där du får göra samhällsnytta och även se resultat av ditt jobb i vardagen!

Vill du veta mer?

För ytterligare information om tjänsten kontakta konsultchef Marina Verbova. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Julia Joachimsson. Fackliga representanter är för SACO Helene Alpfjord Wylde och för ST Tharcisse Ndayizigiye. Samtliga nås via e-post fornamn.efternamn@smhi.se eller telefon 011 495 8000.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 11 augusti 2019.

Lämna din ansökan här

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.