Produktchef med inriktning mot svenska kunder till konsultverksamhet inom Luftmiljö

SMHI har en av Sveriges ledande konsultgrupper inom luftmiljö. Vi arbetar mot både kommersiella kunder och myndighetskunder i Sverige men även utomlands. Nu söker vi en produktchef som kan ta hand om det stora arvet från vår förra produktchef och utveckla våra tjänster framöver.

Konsultgruppen inom Luftmiljö består idag av tolv medarbetare, merparten av våra konsulter har expertkompetenser inom Luftmiljö och IT. Vi utför samhällsnyttiga konsultutredningar och spridningsberäkningar samt tillhandahåller modellsystem för användare i Sverige och världen. Vi gör utredningar och analyser som bl a utgör beslutsunderlag som våra kunder behöver för en hållbar utveckling och för att möta lagkrav. Du hittar övergripande beskrivning av våra tjänster på följande hemsidor:www.luftkvalitet.se och www.smhi.se/en/services/air-quality.

Vi söker nu en produktchef med inriktning mot kunder i Sverige.

Som produktchef:

 • blir du en del av konsultgruppens marknadsteam som bl a ansvarar för frågor som rör strategi, marknad och ekonomi
 • utvecklar, förankrar och driver du visionen för den svenska marknaden
 • ansvarar du för utveckling och förvaltning av produkt- och marknadsplaner
 • tar du tillvara på verksamhetens kunskaper och idéer samt lägger hela pusslet för vårt samlade värdeerbjudande
 • ansvarar du för lönsamheten på produktområdesnivå
 • ansvarar du för försäljning av våra tjänster, t ex deltar i anbud och upphandlingar

Du kommer även att agera konsult och projektleda enskilda projekt inom luftmiljöområdet

För oss är det självklart att du behöver vara en person som trivs i mötet med människor, goda relationer är A och O. Du är ödmjuk inför andras expertområden och du bidrar och främjar delaktighet i de sammanhang du ingår i.

Det är av vikt att du är en affärsorienterad person som har lätt för att etablera kundkontakter och strävar efter att hitta och implementera affärsmodeller som bäst gynnar både oss och våra kunder.

Att du kan växla mellan produktchefsrollen och projektledarrollen är väldigt viktigt för oss. Vi förväntar oss att du i rollen som projektledare är kommunikativ, strukturerad och har förmågan att inspirera andra till att lyckas och utvecklas.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping, resor inom Sverige är vanligt förekommande.

Din profil:

Du har relevant naturvetenskaplig eller ekonomisk universitetsutbildning eller motsvarande kunskaper. Du har dokumenterad erfarenhet av marknadsutveckling, projektledning och internationellt samarbete. Erfarenhet av upphandlingar och anbudsskrivning är ett krav. Har du erfarenhet från myndighetsvärlden är detta meriterande.

Det är också meriterande med erfarenhet inom luftkvalitet eller något annat miljörelaterat område.

Internt används svenska som arbetsspråk, men svenska och engelska i kontakt med kunder och partners. Goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift, är av vikt. Övriga språkkunskaper är meriterande.

Vi erbjuder:

 • Stor möjlighet att själv påverka utvecklingen av rollen och dess inriktning

 • Varierande och stimulerande arbetsuppgifter som får dig att utvecklas

 • Kunniga och trevliga arbetskollegor

 • Möjligheter till innovation

 • Tätt samarbete med forskare

 • Resan där du får göra samhällsnytta och även se resultat av ditt jobb i vardagen!

Vill du veta mer?

För ytterligare information om tjänsten kontakta enhetschef Sten Lindell. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Julia Joachimsson. Fackliga representanter är för SACO Sven Kindell och för ST Julia Zabori. Samtliga nås via e-post fornamn.efternamn@smhi.se eller telefon 011-495 80 00.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 19 januari 2020.

Lämna din ansökan här

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.