Väder till din webbplats eller mobil

Det är på nätet de flesta söker sin väderinformation. SMHI har vädret för din webbplats – oavsett om du behöver en färdig lösning, ett anpassat väder, vill bygga själv eller söker ett väder som är fritt att publicera.

Vädret påverkar alla, i yrket och privat, och är därför en utmärkt ingrediens på din webbplats. SMHI erbjuder allt från enkla lösningar som du kan använda inom några minuter till mer avancerat och anpassat väder.

Ditt behov styr valet av tjänst

Vi erbjuder väder för alla behov, antingen du vill ha en standardtjänst eller skräddarsydd efter dina behov. 

Oavsett vilken lösning du väljer får du ett väder som uppdateras minst 6 ggr/dygn. Det betyder att du alltid får den senaste utvecklingen i vädret för de kommande 10 dygnen, både för Sverige och globalt. SMHI har vädret för 2,8 miljoner orter världen över!

Prognoserna kommer från SMHIs prognosdatabas som skapas utifrån högupplösta prognosmodeller för att garantera bästa kvalitet. I de fall datorerna inte räcker till, justeras väderprognoserna av våra erfarna meteorologer.

Jag vill ha ett responsivt väder på min hemsida och behålla besökaren på min sajt

Då rekommenderar vi responsivt iframe-väder med moduler för enkel publicering på din hemsida. 

• Lokala 10-dygnsprognoser
• 2.8 miljoner orter i hela världen
• Responsiv design – fungerar lika bra på dator, platta och mobil

Välj antingen vår standardlayout eller så kan vi skräddarsy efter dina behov.

Vädermodul
Vädermodul för att behålla besökaren på din sajt. Förstora Bild

Jag vill ha ett enkelt väder på min hemsida – WeatherPal väderwidget

SMHI och WeatherPals widget ger dig en översiktlig lokal prognos för valfri ort. Kontakta oss och berätta vilken eller vilka orter du är intresserad av så hjälper vi dig att komma igång. Vi hjälper dig generera widget och skapa en kod som du klistrar in på din hemsida. På 5 minuter har du din lokala väderprognos på din hemsida och du behöver inte betala något.

Vill användaren få mer väderinformation räcker det med ett klick i widgeten och WeatherPal öppnas i eget fönster.

WeatherPal är en modern vädertjänst där innehållet kommer från SMHI.

Intressanta artiklar om vädret

SMHI Väderredaktion publicerar regelbundet vädernyheter och intressanta artiklar om aktuella händelser där vädret har en roll.

Jämför väderprognoser

WeatherPal innehåller en helt ny funktion, Kombovädret, som samkör samtliga prognoser som utfärdas av SMHI, YR och GFS (USA). Därefter jämförs dessa med verkliga observationer för att hitta och presentera det mest sannolika vädret.

Jag bygger min vädertjänst själv

Bygg din vädertjänst för webb eller mobil och anropa vårt API för data. Vår webbservice innehåller allt som finns i våra webbtjänster.


• Lokala 10-dygnsprognoser globalt
• Ortsdatabas med 2.8 miljoner orter på 21 språk!
• Kustväder
• Pollenprognoser
• Observationer (vädret just nu) för Sverige