Väder till webbplats eller mobil

Det är på nätet de flesta söker sin väderinformation. SMHI har vädret för er webbplats – oavsett om ni behöver en färdig lösning, ett anpassat väder, vill bygga själva eller söker ett väder som är fritt att publicera.

Vädret påverkar alla, i yrket och privat, och är därför en utmärkt funkion att ha på webben. SMHI erbjuder allt från enkla lösningar som går att använda inom några minuter till mer avancerat och anpassat väder.

Behovet styr valet av tjänst

Vi erbjuder väder för alla behov, antingen som standardtjänst eller skräddarsydd efter verksamhetens behov. 

Oavsett vilken lösning ni väljer får ni en vädertjänst som uppdateras minst 6 ggr/dygn. Det betyder att ni alltid får den senaste väderutvecklingen för de kommande 10 dygnen, både för Sverige och globalt. SMHI har vädret för 2,8 miljoner orter världen över!

Prognoserna kommer från SMHIs prognosdatabas som skapas utifrån högupplösta prognosmodeller för att garantera bästa kvalitet. I de fall datorerna inte räcker till, justeras väderprognoserna av våra erfarna meteorologer.

Responsivt väder för webbplatsen

SMHI erbjuder ett responsivt iframe-väder med moduler för enkel publicering. 

• Lokala 10-dygnsprognoser
• 2.8 miljoner orter i hela världen
• Responsiv design – fungerar lika bra på dator, platta och mobil

Välj antingen vår standardlayout eller så kan vi anpassa efter behov.

Vädermodul
Vädermodul för att behålla besökaren på din sajt. Förstora Bild

Skräddarsytt väder

Anpassa vädertjänsten för webb eller mobil genom att anropa vårt API för data. Vår webbservice innehåller allt som finns i våra webbtjänster.

• Lokala 10-dygnsprognoser globalt
• Ortsdatabas med 2.8 miljoner orter på 21 språk!
• Kustväder
• Pollenprognoser
• Observationer (vädret just nu) för Sverige

Bygga väder själv

Enkelt och kostnadsfritt väder för hemsidan – WeatherPal väderwidget

SMHI och WeatherPals widget ger en översiktlig lokal prognos för valfri ort. Kontakta oss och berätta vilken eller vilka orter som är av intresse så hjälper vi dig att komma igång. Vi genererar en widget och skapar en kod till hemsidan. På 5 minuter finns den lokala väderprognosen på hemsidan helt utan kostnad.

Vill användaren få mer väderinformation räcker det med ett klick i widgeten och WeatherPal öppnas i eget fönster.

WeatherPal-widget

WeatherPal är en unik vädertjänst där innehållet kommer från SMHI. Den innehåller en helt ny funktion, Komboväder, som samkör samtliga prognoser som utfärdas av SMHI, YR och GFS (USA). Dessa prognoser jämförs med verkliga observationer för att visa det mest sannolika vädret.

I komboväder använder vi matematiska metoder som skapar en algoritm baserad på mätningar och vetenskap. Det ger en bredare bild av väderutvecklingen. 

Intressanta artiklar om vädret
SMHI Väderredaktion publicerar regelbundet vädernyheter och intressanta artiklar om aktuella händelser där vädret har en roll.