Facebook-app med SMHIs prognoser och expertkommentarer

Nu finns en applikation för Facebook, WeatherPal, som gör det möjligt att se, dela och diskutera vädret vänner emellan. SMHI levererar prognoser och redaktionellt innehåll till tjänsten.

I Facebook-applikationen WeatherPal kan användaren se SMHIs väderprognoser. Men prognosen i sig ska inte vara i fokus, utan de levande samtalen som sker kring vädret. De som går med i WeatherPal kan dela med sig av vädret hos sig, se och kommentera sina vänners väder och göra upp planer utifrån hur vädret väntas bli.

– Vädret har en stor inverkan när människor planerar olika aktiviteter tillsammans och här kan SMHI bidra, inte bara med våra prognoser utan även med redaktionella texter om det aktuella vädret, säger Kjell Lund, produktchef på SMHIs affärområde Media.

Vädernyheter och kommentarer

Få ämnen intresserar allmänheten så mycket som vädret. Som en del i tjänsten kommer SMHIs meteorologer därför att regelbundet publicera vädernyheter och redaktionellt innehåll om exempelvis väderskeenden och klimat.

I applikationen får användaren väderprognos upp till 10 dygn för sin nuvarande plats och 70.000 andra orter runt om i världen, och kan också kommentera sitt och sina vänners väder.

Tjänsten ägs och drivs av företaget WeatherPal Media AB. SMHI levererar innehållet i form av prognoser samt väderrelaterade nyheter och expertis från meteorologer.


WeatherPal