Vikarierande Oceanografisk konsult, ref.nr.1588

Gillar du att jobba i en kreativ miljö och vill använda dina kunskaper för att leverera tjänster och produkter som uppfyller kundens behov? Då kanske du är personen vi söker!

Gruppen Vattenmiljö är del av SMHIs affärsverksamhet och vi arbetar som konsulter med utredningar med tonvikt på hydraulik, vattenkvalité och oceanografi. Vi bearbetar, analyserar och presenterar historiska data samt genomför modellberäkningar som beslutsunderlag för ytvattenrelaterad verksamhet. Vi arbetar t.ex. med översvämningskartering, närsaltstransport och spridningsberäkningar av sediment, spillvatten och kylvatten. Gruppen är stationerad både i Norrköping och i Göteborg.

Vi söker en person som kan arbeta med oceanografiska konsultjobb inom vattenmiljö och dimensionering. Tjänsten är inriktad mot att analysera och tolka oceanografiska data t ex vattenstånd, ström och vågor och använda modellverktyg för att kunna dra slutsatser om mänsklig påverkan på vattenmiljö. Arbetet innebär ett tätt samarbete inom gruppen, med stöd från våra seniora konsulter, men även med andra medarbetare inom SMHI. Stundtals kan arbetet vara stressigt då många projekt ofta pågår parallellt.

Tjänsten är ett vikariat på ett år, med möjlighet till förlängning, och med placering i Göteborg.

Din profil

Du är oceanograf, helst på magisternivå. Alternativt är du naturvetare eller civilingenjör med kunskap inom oceanografiska tillämpningar. Kunskap inom kustprocesser och utbildning inom numerisk modellering är meriterande. Tidigare erfarenhet inom konsultverksamhet ses också som en merit.

Våra verktyg är tredimensionella beräkningsmodeller (Cormix, Delft3D) och programvara för att visualisera och analysera data (Matlab, Python, ArcGIS). Har du erfarenhet av dessa eller liknande verktyg är det meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i tjänsten krävs att du har förmågan att förstå kundens behov, och kan tillämpa dina teoretiska kunskaper för att ta fram det som kunden efterfrågar. Du bör vara kommunikativ och analytisk samt ha god förståelse för att arbeta efter mål och budget. Då arbetet sker i tätt samarbete med andra förutsätter vi att du har lätt för att bygga goda relationer.

God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna gruppchef Signild Nerheim eller personalspecialist Susanne Gullmar. Fackliga representanter är för ST, Håkan Persson och för SACO, Helene Alpfjord. Samtliga kan nås på telefon 011-495 80 00 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref. nr. 1588 senast den11 september 2016. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1588

Sista ansökningsdag:

Tjänsten är tillsatt: