Vetenskapsprogrammerare med intresse för hydrologi, ref. 1954

SMHI ska svara upp mot samhällets och omvärldens krav på rationell och snabb tillgång till våra data och erbjuda tjänster på ett sätt där medborgaren står i centrum.

Vill du vara med och skapa framtidens modellsystem inom hydrologi både nationellt, inom Europa och globalt? Du kommer att befinna dig i gränslandet mellan systemutveckling, naturvetenskaplig modellutveckling, forskning och produktion och vi hoppas du finner det utmanande.

SMHIs grupp Sufm, förvaltning och utveckling av fjärranalys och modeller, ansvarar för förvaltning av SMHI’s operationella modeller och system inom meteorologi, oceanografi, hydrologi, satellit och radar. För beräkningar använder vi allt från PC-maskiner till Linux-kluster på superdatorcentret NSC i Linköping. Resultaten av beräkningarna används bl a inom prognos- och varningsverksamhet.

Din profil

Vi söker dig som är civilingenjör, teknisk fysiker, systemutvecklare, datavetare, naturvetare eller har liknande utbildning. Erfarenhet av Linux och programmering är ett krav, och meriterande är erfarenhet av Python, Fortran, Java och Linux shell script, GIS, och/eller meteorologiska/ hydrologiska modeller.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Vi förväntar oss att du är resultatinriktad, har framåtanda och samarbetsförmåga och att du sätter kundens behov i fokus. Du bör vara självständig, noggrann, strukturerad och ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Arbetet innebär mycket samarbete, och många kontakter, både inom SMHI och internationellt. Tjänsten kan innebära resor både inom och utanför Sverige.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Norrköping.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gruppchef Anita Gelfgren eller HR-specialist Elin Ring. Fackliga representanter är för SACO Andreas Carlsson och för ST Katarina Losjö. Samtliga nås via e-post fornamn.efternamn@smhi.se eller telefon 011-495 8000.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref.nr. 1954 senast den 4 november, 2016. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1954

Sista ansökningsdag:

Intervjuer pågår: