Systemförvaltare Kontorsstöd, ref.nr 2025

Är du en van användare av kontorsprogramvaror? Har du ett stort engagemang och är bra på att nätverka? Om du dessutom är en lyhörd person med mycket humor kan du vara den vi söker. SMHI behöver en systemförvaltare för vårt kontorsstöd.

Vi söker dig som vill bidra till och utveckla ett effektivt Kontorsstöd på SMHI med fokus på att samarbeta, skapa och dela information både internt och externt.

Som systemförvaltare ska du utifrån verksamhetens behov och i dialog med IT-avdelningen och andra förvaltningar verka för att SMHIs medarbetare har tillgång till de kontorsstödsverktyg som behövs för att framgångsrikt och effektivt bedriva sin verksamhet. Du arbetar nära användaren och stöttar med handledning och support för de olika verktygen. I arbetet ingår också att ta fram och se till att processer, rutiner, utbildning och information fungerar för detta område. Du ansvarar för att strukturera upp och hålla samman de uppgifter som ska göras inom Kontorsstödet. I rollen ingår också att arbeta med och ansvara för SMHIs mallar och blanketter.

Utvecklingsarbetet drivs dels av långsiktiga mål som du själv är med och arbetar fram, men också genom att löpande fånga upp användarnas behov. Som systemförvaltare bedrivs arbetet i nära samarbete och dialog med många olika intressenter. Arbetsområdet påverkas mycket av den tekniska och metodmässiga utvecklingen i omvärlden och förändras ständigt, så omvärldsbevakning blir en naturlig del av arbetet.

Systemen som ska förvaltas är MS Officeverktyg som t.ex. Word, Excel, Powerpoint och Outlook samt Kontorsstöd som molntjänst. Kontorsstöd som molntjänst innehåller verktyg för mail, kalender, projektsiter, distansmöten, ordbehandling, kalkyl och presentationer med mera.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping. Du kommer att vara placerad på SMHIs IT-avdelning i gruppen som arbetar med Administrativt verksamhetsstöd.

Din profil

Vi söker dig som är systemvetare eller har motsvarande kunskap förvärvad genom erfarenhet. Du har goda kunskaper i användandet av kontorsprogramvaror samt god förståelse för IT-teknik i allmänhet. Du har kunskap och erfarenhet av ITIL och vi ser gärna att du har vana av att driva utvecklingsfrågor inom IT-relaterade uppgifter.

Som person är du lyhörd, engagerad, kan nätverka, har humor och tycker om att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Din förmåga att förstå användarnas och verksamhetens behov är viktig, likaså din förmåga att omsätta krav och idéer till effektiva lösningar. Arbetet ställer också krav på din kommunikationsförmåga och din förmåga att arbeta strukturerat. 

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna gruppchef Åsa Magnusson eller personalspecialist Kristina Ebbeson. Fackliga representanter är för ST, Kerstin Willén och för SACO, Magnus Irestig.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref. nr. 2025 senast den 24 november 2016.

Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 2025

Sista ansökningsdag:

Urval pågår: