Systemarkitekt, ref nr 1433

Vi söker en skicklig och passionerad systemarkitekt och utvecklare! Du brinner för att förstå kunder och deras problem för att kunna lösa dem på bästa sätt. Hos oss möter du kollegor och arbetsuppgifter som gör att du utvecklas.

Till utvecklingsenheten inom SMHIs affärsverksamhet söker vi en systemarkitekt. Affärsverksamheten vänder sig till kunder i Sverige och globalt inom flera marknadsområden, t ex media, entreprenad, energi och samhällsbyggnad. Affärsverksamheten är organiserad i funktioner för marknad, försäljning, utveckling och produktion.

Som systemarkitekt kommer du att arbeta i utvecklingsteam som stöttar flera olika kundgrupper. Våra team ansvarar för att utveckla och förvalta ett antal större och mindre system och appar inom visualisering och databearbetning, med både interna och externa slutanvändare. Arbetsuppgifterna spänner hela vägen från systemarkitektur till systemutveckling och applikationsdrift. Teamet har stor möjlighet att påverka lösningar och du förväntas ha en drivande roll i teknikval.

Utveckling och förvaltning genomförs med agila metoder med fokus på kundnytta, väl övervägda teknikval och stor affärsmedvetenhet.

Precis som vi, har du en stor passion för att skapa tjänster som våra kunder har stor nytta av och du trivs i en roll där du har kontakt med marknaden. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med internet of things eller en stor nyfikenhet åt det hållet. Med engagemang för arbetsuppgiften driver du tekniska frågor och tar själv ansvar för helheten och långsiktigheten samt tar initiativ till dialog och beslut.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping.

Din profil

Vi söker dig med relevant högskole -/universitetsutbildning eller motsvarande inom IT och systemutveckling. Du har erfarenhet av systemarkitektrollen samt av utveckling riktad mot web. Dokumenterad flerårig erfarenhet av flera av följande områden: systemdesign, systemarkitektur, informationssäkerhet, systemutveckling, informationsmodellering, kravhantering, test. Vi ser också att du har gedigen erfarenhet av systeminteraktion mellan front- och backend.

Goda kunskaper inom objektorienterade programspråk samt tekniker som, JPA, Bower, Maven, Nodejs, Angularjs, Varnish, Jenkins, Eclipse är önskvärda likaså inom Java och tekniker såsom till exempel SPRING, JBOSS eller Tomcat. Vi ser gärna att du har erfarenhet från agila systemutvecklingsmetoder samt kunskap om test och testmetodik.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, där vi särskilt värdesätter att du är affärsmässig, kundorienterad, flexibel, självgående och har god samarbetsförmåga. Din förmåga att förstå kundernas behov, även när de själva har svårt att uttrycka dem är viktig, likaså din förmåga att omsätta krav och idéer till aktiviteter och kostnadseffektiva lösningar.

Goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift, är ett krav. Om du inte är svensktalande ska du vara benägen att lära dig svenska, med målsättningen att ha svenska som arbetsspråk efter ca 1 år.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna gruppchef Alexandra Birger Röör eller personalspecialist Arne Andersson. Fackliga representanter är för ST, Johan Lundvall och för SACO, Hans Backström. Samtliga kan nås på telefon 011-495 80 00 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref. nr. 1433 senast den 31 augusti 2016. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1433

Sista ansökningsdag:

Rekryteringen är avbruten: