Naturvetare/ingenjör med programmeringskompetens, ref nr 1630

Luften känner inga gränser. Våra konsulter jobbar tvärs över gränserna för att bidra till en bättre luftmiljö i Sverige och utomlands. Ditt bidrag är viktigt. Vill du vara med?

Till SMHIs affärsavdelning och konsultgruppen Luft söker vi en ny medarbetare. Gruppen består av 14 konsulter med varierande bakgrund så som meteorologer, civilingenjörer, fysiker och motsvarande. Vi arbetar med luftmiljö- och klimatrelaterade projekt och även med utveckling och underhåll av våra luftmiljösystem (Airviro och SIMAIR). Vi har nära samarbete med SMHIs forskning inom luftmiljö och klimat och även andra discipliner. Ofta arbetar vi tillsammans i projektform och vi har ett stödjande arbetsklimat.

I rollen som konsult inom luftmiljö på SMHI arbetar du med flera pusselbitar. Parallellt med olika projekt inom luftkvalitet, så som kartläggning av utsläpp till luft och spridningsmodellering, bidrar du till produktutveckling samt tar aktiv del i offererings- och anbudsprocesser för att säkra framtida projekt. Arbetet sker mestadels i projektform och oftast i projektsamarbete inom och utanför SMHI.

Tjänsten erbjuder ett omväxlande arbete som ställer stora krav på ditt kunnande såväl som på din förmåga att arbeta med kund- och affärsnytta i fokus. Förmåga att omsätta kundens behov till kostnadseffektiva lösningar är en förutsättning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping.

Din profil

Du har relevant naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå, till exempel meteorolog, civilingenjör inom atmosfärsfysik, eller liknande. Tidigare erfarenhet av konsultverksamhet eller luftmiljörelaterade arbetsuppgifter anses också som meriterande.

Det krävs att du har erfarenhet av programmering och att du är en van Unix/Linux-användare. Du kommer enklast in i arbetet om du har erfarenhet av Python, Fortran eller BASH. Erfarenhet av GIS-verktyg är mycket meriterande.

Du är duktig på att fånga upp kundens behov, även när kunden själv har svårt att uttrycka dem, och kunna omsätta dessa i praktiken. Du har hög egen drivkraft med förmåga att både arbeta självständigt och att samarbeta/samverka med andra. Du trivs med ett högt arbetstempo.

Du är flexibel, initiativrik och med problemlösande analysförmåga. Du kommer att hantera flera ärenden samtidigt vilket ställer krav på din förmåga att planera och prioritera. Du behärskar det svenska språket och kommunicerar obehindrat även i tal och skrift på engelska. Övriga språkkunskaper är meriterande.

Detta tycker SMHIs konsulter om sin arbetsplats och arbetsuppgifter:

”Samhällsviktiga projekt.”

”Varierande och utmanande arbetsuppgifter.”

”Att jobba här innebär mycket eget ansvar för att själv planera sitt arbete och sin arbetstid, men också stor frihet. Det är roligt att möta och samarbeta med människor från andra discipliner.”

”Kreativitet och initiativ uppskattas och uppmuntras.”

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna gruppchef Marina Verbova eller personalspecialist Arne Andersson. Fackliga representanter är för ST, Håkan Persson och för SACO, Helene Alpfjord. Samtliga kan nås på telefon 011-495 80 00 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref. nr. 1630 senast den 18 september 2016. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se

Rekryteringens status

Referensnummer:

Sista ansökningsdag:

Urval pågår: