Medarbetare till Serviceenheten-Kundtjänst, ref.nr. 2195

Serviceenheten är en del av SMHIs IT-avdelning och fungerar som en ”one-stop-shop” med service för myndighetens medarbetare och produktion, men är också ansiktet utåt mot allmänhet och besökare. Enheten innehåller funktioner som: Reception & Växel, Expedition, Servicedesk, Bibliotek och Kundtjänst. Till enhetens Kundtjänst söker vi nu nya medarbetare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att som ”Firstline” hantera de frågor som kommer in via telefon och andra kanaler från allmänhet, företag, organisationer och andra myndigheter. Du kommer att ingå i ett team och är SMHIs ansikte utåt. Vid behov kommer du även att sitta i myndighetens växel och reception samt kunna vara behjälplig i andra på Serviceenheten förekommande arbetsuppgifter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100 % med placering i Norrköping.

Din profil

Du har troligen en eftergymnasial utbildning, helst inom service, men även andra kunskaper och erfarenheter kan ligga till grund för ditt yrkeskunnande och därmed bedömas som likvärdigt. Du har också minst ett års erfarenhet av arbete i servicedesk, kundtjänst eller liknande, gärna med både interna och externa kunder. Intresse för väder och naturvetenskap är ett plus.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper, men för att lyckas i tjänsten krävs att du är professionell i ditt bemötande med ett genuint intresse för att hjälpa andra. Du bygger goda relationer och samarbetar bra med andra och är en god kommunikatör som med lätthet uttrycker dig professionellt och trevligt, både muntligt och skriftligt. Viktigt för tjänsten är också att du har lätt för att vara aktiv i olika sociala medier och på olika tekniska plattformar, så som smarta telefoner och surfplattor.

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna enhetschef Per Dahl eller HR specialist Susanne Gullmar. Fackliga representanter är för SACO Annika Söderlund och för ST Madelene Eriksson. Samtliga nås via telefon 011-495 8000 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref.nr. 2195 senast 2016-12-09. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 2195

Sista ansökningsdag: