Hydrologisk fältmättekniker ref. nr. 2028

Inom Observationsenheten på avdelning Samhälle och Säkerhet arbetar man med observationsdata och tillhörande experttjänster. Gruppen Fältmätteknik ingår i Observationsenheten och arbetar bl a med observationer av vattenföring genom fältmätningar och inspektioner vid hydrologiska stationer i hela landet samt genom inspektioner vid havsvattenstationer runt Svenska kusten.

Till gruppen Fältmätteknik söker vi nu en hydrologisk fältmättekniker. En stor del av arbetet innebär resande i samband med hydrologiska fältmätningar och inspektioner. Dessa resor sker framförallt under vår och höst och rör sig totalt om ca 10 – 12 veckor/år, där varje resetillfälle kan vara i upp till två veckor. Även en del akuta resor kan förekomma. Utöver fältresorna utgörs arbetsuppgifterna av kontorsarbetsuppgifter knutna till de hydrologiska fältmätningarna och inspektionerna. Det handlar om för- och efterarbeten av fältresor, bearbetning av mätdata, granskning/bearbetning/rättning av hydrologiska data samt deltagande i utvecklingsprojekt och aktiviteter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, på 100 %, med placering i Norrköping.

Din profil

Du har högskoleutbildning inom teknik/naturvetenskap eller motsvarande. Meriterande är om du har utbildning i grundläggande hydrologi. Erfarenhet av hydrologiska fältmätningar med akustiska mätsystem och bearbetning av hydrologiska data är meriterande, likaså tidigare erfarenhet av projekt/projektledning.

Som person är du bekväm med att ta eget ansvar och du planerar och prioriterar självständigt ditt arbete. Du har förmågan att ta egna initiativ och har också lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Likväl som att du måste kunna arbeta självständigt är det viktigt att du också kan skapa goda relationer och samarbeta med andra. Då arbetet innebär en stor del fältarbete bör du uppskatta att vara ute i naturen (i både ur och skur).

Tjänsten kräver att du har god fysisk kondition samt att du är simkunnig. Då arbetet utförs både i båt och från land bör du ha vattenvana.

Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift, samt körkort klass B är ett krav. Vidare krävs god datorvana och kunskaper i Windows och Office-paketet.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna gruppchef Caroline Eklund eller HR-specialist Susanne Gullmar. Fackliga representanter är för SACO, Leif Hallingfors och för ST, Johan Nilsson. Samtliga nås via telefon 011-495 8000 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan, märkt med ref. nr. 2028, senast 2016-11-24. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 2028

Sista ansökningsdag: