Hydrolog/Civilingenjör/Naturvetare, ref nr 2035

Trivs du i en kreativ miljö med stora utvecklingsmöjligheter? Simuleras du av varierade och utmanade arbetsuppgifter? Vill du jobba både nationellt och internationellt med frågor kopplade till hydrologiska prognoser och varningar?

SMHIs prognos- och varningstjänst stöttar samhället med varningar, prognoser och nulägesanalyser inom meteorologi, hydrologi och oceanografi. Vi söker nu efter två medarbetare som vill vara med och utveckla samt förstärka SMHIs hydrologiska prognos- och varningstjänst. Du kommer att jobba både operativt i gruppen och i olika projekt både nationellt och internationellt.

Den hydrologiska prognos- och varningstjänsten övervakar det hydrologiska läget i Sverige och Europa. När det finns risk för en hydrologisk händelse så är det vårt uppdrag att varna, informera och vara ett stöd för samhället, som t ex räddningstjänster och länsstyrelser. Det är stundtals ett krävande arbete, men också mycket stimulerande då man tillför konkret nytta till samhället vid kris. Du kommer att ingå i den operativa hydrologiska prognos- och varningstjänsten genom bland annat rollen som vakthavande hydrolog, nationella liksom den internationella. Rollen kräver ibland att utifrån befintligt underlag snabbt skapa dig en överblick av läget för att sedan kommunicera detta med allmänhet, experter och media. 

Du kommer även jobba med andra uppgifter som ofta innebär samarbete med andra delar och discipliner inom SMHI, framför allt jobbar vi tätt ihop med forskningen. SMHI är också drivande inom nationella och internationella samarbeten. Projekten kan därför komma att vara av olika karaktär bland annat beroende på vem du är. Exempel på arbetsuppgifter kan vara inom modell-och prognoskvalitet, produktutveckling eller inom projekt kopplade till hydrologisk modellering. Du kommer att befinna dig i gränslandet mellan produktion, projektledning, utveckling och forskning. Beroende på bakgrund och intresse kan programmering komma att ingå i tjänsten.  

Tjänsten är placerad i Norrköping och tillsättning sker snarast möjligt.

Din profil

Du har utbildning inom hydrologi eller motsvarande (hydrolog, civilingenjör eller naturvetare).

Vi söker både efter dig som är nyfiken och intresserad av projektledning samt har provat på hydrologisk modellering. Vi söker även efter dig som har erfarenhet inom projektledning och som gärna har arbetat med hydrologiska modeller. 

Du är naturligtvis även nyfiken och intresserad av arbete inom krisberedskap och är som person driven, engagerad och strukturerad med en problemlösande analysförmåga. Du har även lätt för att bygga relationer och trivs med ett utåtriktat arbetssätt. Vi förväntar oss att du är målinriktad och tar stort ansvar för att driva det egna arbetet och projektet framåt. Arbetet ställer även krav på din kommunikativa förmåga. Du bör ha mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift, likaså goda kunskaper i engelska. Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.

Vill Du veta mer?

För ytterligare information kontakta gruppchef Sara-Sofia Asp eller personalspecialist Kristina Ebbeson. Fackliga företrädare är Anders Söderberg, SACO och Anna Belking, ST. Samtliga kan nås på telefon 011-495 8000 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan, märkt med ref nr 2035 senast 15 november, via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 2035

Sista ansökningsdag:

Urval pågår: