Erfaren Projektledare, ref nr 1328

Avdelning samhälle och säkerhet ansvarar bland annat för uppdrag och samverkan med andra myndigheter, samt för flera internationella projekt inom exempelvis Copernicus-programmet. Marknadsenheten (Sm) ansvarar för avdelningens kontakter med andra myndigheter och samordningen av uppdrag och samverkansprojekt.

Vi söker en erfaren projektledare som ska ansvara för utvecklings- och uppdragsprojekt, såväl nationellt som internationellt. Dessutom ingår del av samordningsansvaret mellan SMHI och andra myndigheter.

Tjänsten innebär att du leder projekten från ansökan till genomförande och uppföljning, med ansvar för budget, leverans och kvalitet. Ditt arbete är avgörande för att utveckla och driva verksamheten framåt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på SMHI i Norrköping och innebär resor såväl nationellt som internationellt.

Din profil

Du har relevant utbildning på universitets- eller högskolenivå, samt god utbildning och erfarenhet som internationell projektledare. Det är meriterande med erfarenhet inom något av SMHIs verksamhetsområden samt av samarbete mellan olika myndigheter, svenska och internationella.

Vi söker dig som är affärsmässig, trygg och erfaren i projektledarrollen och som stimuleras av att företräda hela SMHI. Du har lätt för att samarbeta, bygga nätverk, leda och strukturera arbetet mot uppsatta mål.

Du är professionell, social och kontaktskapande, med dokumenterad lednings- och samarbetsförmåga. Du rör dig obehindrat i mångkulturella sammanhang och är van vid stora projekt som kräver samarbete över gränserna. Du drivs av att uppnå resultat och stimuleras av att synas utåt, likaväl som att projektleda både internt och externt.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna enhetschef Gunnar Söderström eller personalspecialist Susanne Gullmar. Fackliga representanter är för ST, Mikael Stenström och för SACO, Bo Nordenram. Samtliga kan nås på telefon 011-495 80 00 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref. nr. 1328 senast den 12:e augusti 2016. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1328

Sista ansökningsdag:

Tjänsten är tillsatt: