Policy sociala medier

Syftet med SMHIs närvaro på Internet är att ge dig som är intresserad av väder, klimat och miljö en möjlighet att ta del av information och nyheter i dessa ämnen. Du kan aktivt medverka via våra kanaler på olika sociala medier samt på smhi.se.

Svarstid

Vi försöker svara på frågor som inkommer via sociala medier och kommentarsfunktioner på smhi.se så fort som möjligt inom kontorstid (vardagar 8.00-16.30). Vi vill samtidigt gärna uppmuntra er att aktivt kommentera både våra och andras inlägg på våra sidor.

Regler

Inlägg som kan uppfattas som stötande, rasistiska, kränkande eller på andra sätt olämpliga kommer att tas bort. Även inlägg av reklamkaraktär kan tas bort. Användare som agerar olämpligt och inte följer reglerna kan uteslutas från SMHIs facebooksida.

SMHI accepterar inte att användare hindrar andra användare från att kommentera inlägg av debattkaraktär. Användare som upprepade gånger blockerar andra kommer att uteslutas från SMHIs facebooksida.

Om du ser kommentarer som strider mot personuppgiftslagen eller som inte följer de riktlinjer som beskrivs ovan, ber vi dig anmäla detta till oss.