Folkets Väder blir mobilt

Folkets Väder, tjänsten som låter alla väderintresserade rapportera sitt väder, har fått utökade möjligheter. Nu går det även att använda mobilen för att skicka och ta del av andras rapporter.

Närheten till en dator är inte längre ett hinder när Folkets Väder flyttar in i mobilen. Den väderintresserade kan var som helst ta del av andras rapporter och skapa sina egna med hjälp av den nya Folkets Väder-appen. Rapporterna positioneras med GPS och förses enkelt med talande väderbilder direkt från mobilkameran.

Förutom att dela med sig av alla de vanliga väderparametrarna är det också möjligt att ange en rad andra parametrar som kan vara intressanta. För den stundande säsongen finns till exempel vattnets yttemperatur och om algblomning sker. För vintersäsongen går det att rapportera exempelvis snödjup och istjocklek.

Fler appar från SMHI

Folkets Väder är en tjänst för allmänheten som SMHI erbjuder helt kostnadsfritt, både på webben och som mobil app. Först ut är en app för iPhone och inom kort även en version för alla med en Android-telefon. Har du en iPhone kan du ladda ner appen från App Store. Webbtjänsten hittar du på folketsvader.se.

SMHI kommer inom kort också att släppa en renodlad väderapplikation för iPhone och Android och har förutom Folkets Väder-appen nyligen släppt en mobil app för lantbrukare tillsammans med säljpartnern Jordbruksaktuellt.