Vetenskaplig programmerare, refnr 241

Vill du vara med om att utveckla morgondagens klimatmodeller och verktyg för analys och visualisering av klimatsimuleringar? För att möta framtida möjligheter inom klimatmodellering söker Rossby Centre vid SMHIs forskningsavdelning en vetenskaplig programmerare. Vi erbjuder en stimulerande miljö med mycket externa kontakter och flexibla arbetsformer.

Du kommer att arbeta med att utveckla och förbättra analys- och visualiseringsverktyg för klimatvetenskapliga tillämpningar samt också att ge tekniskt stöd vid arbetet med utveckling av klimatmodeller. Dessutom ingår användarsupport för klimatmodeller (huvudsakligen EC-Earth) och analysverktyg (exv. ESMValTool och icclim). Andra arbetsuppgifter handlar om optimering av arbetsflödet för post-processering i kedjan model output – omformatering (CMOR-NetCDF) – teknisk kvalitetsgranskning – publicering av klimatdata. Arbetet utförs inom en forskargrupp som utvecklar, validerar och använder klimatmodeller för klimatologiska frågeställningar. Gruppens klimatkompetens behöver kompletteras med praktisk, teknisk och numerisk.

Din profil

Vi söker dig som har en universitetsutbildning i datalogi, datavetenskap, numerisk analys, eller annat jämförbart tekniskt/naturvetenskapligt ämne, gärna med inriktning mot geofysisk modellering. Doktorsexamen och vidare postdoc-erfarenhet är en fördel.

Vi ser att du har arbetat med utveckling av klimatmodeller och analysverktyg. Erfarenhet av arbete med användarsupport är meriterande. Förmåga och vilja att sätta sig in i arkitektur och programmeringsspråk för klimatmodeller och analysverktyg är viktiga egenskaper hos dig som sökande. God vana att arbeta inom Linux/Unix-miljö, Bash-scripting samt Pythonprogrammering är ett krav. Erfarenhet av ytterligare programmeringsspråk, t. ex. FORTRAN, R eller C++ är meriterande liksom erfarenhet av serverkonfiguration (Linux) och parallellprogrammering (exv. OpenMP och MPI).

Du är en strukturerad person med problemlösande analysförmåga som både har lätt att ta egna initiativ och samarbeta med andra. Du tar dig gärna an utmaningar av både vetenskaplig och teknisk karaktär. Vidare söker vi en person med goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska. Enbart engelskspråkiga sökanden kan accepteras, men krav kommer att ställas på snabb inlärning av det svenska språket.

Anställningen är tillsvidare med placering i Norrköping.

Vill du veta mer?

För mer information kontakta gärna Erik Kjellström, enhetschef för Rossby Center eller personalspecialist Kristina Ebbeson. Fackliga representanter är för ST Ronald Scheirer och för SACO Lennart Robertson. Samtliga nås via telefon 011-495 8000 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 241 senast den 28 februari 2017. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Vi informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 241

Sista ansökningsdag:

Urval pågår: