Marin mättekniker referens 765

Vi söker nu Marin mättekniker till gruppen ”Labb- och mätverksamhet” som utför mätningar, vattenprovtagning och analyserar prover med avseende på fysikaliska- kemiska- och biologiska parametrar i haven runt Sverige.

Arbetet bestäms av SMHI:s program för att driva ett fast oceanografiskt observationsnät med bojar och liknande plattformar, det nationella fartygsbaserade övervakningsprogrammet för haven runt Sverige, samt mindre datainsamlings- och provtagningsprogram på uppdrag av andra myndigheter eller inom särskilda utvecklingsprojekt.

Gruppen är sammansatt av oceanografer, ingenjörer, kemister och biologer med erfarenhet av mätsystem, marina provtagningar och laboratoriearbete. Laboratoriet är ackrediterat enligt kravspecifikationen ISO 17025, och stor vikt läggs därför vid kvalitetsledning, med målet att producera pålitliga data för trendanalyser, tillståndsrapporter och verifikation av miljömålsuppfyllning.

I din roll underhåller, kalibrerar, utvecklar och förbättrar du tekniska system för mätningar och provtagning i havsvatten, med tyngdpunkt på diverse fasta mätsystem såsom havsbojar, kustbojar och bottenmonterade system.

Du deltar i utläggning, upptagning och service av tekniska mätsystem i fält

Du hanterar insamlade data och deltar i granskning, databasläggning, utvärdering och rapportering

Du deltar aktivt i implementeringen av kvalitetsledningssystemet, och känner att det är din uppgift att dokumentera arbetet och producera resultat av god kvalitet.

Resefrekvensen är kortare sjöresor 8-10 ggr per år samt ytterligare enstaka resor in- och utrikes samt några veckolånga resor i samband med utsjöexpedition.

Placering i Göteborg.

Din profil:

Vi söker dig med utbildning inom oceanografi, elektronik eller mätteknik, gärna med relevanta påbyggnadskurser inom marin teknik och mekanik. Programmerings-kunskaper (Python, Matlab eller liknande) är meriterande liksom vana att hantera databaser.

Du ska också ha:

Erfarenhet som serviceingenjör, systemingenjör, mättekniker och har jobbat med exempelvis fältbussar, instrumentering och sensorer.

Erfarenhet av arbete med elektronik på sjöntill havs och installationer på fartyg är mycket meriterande liksom erfarenhet av konfigurering av inbyggda- eller realtidssystem.

Vis ser också gärna att du har erfarenhet av marint fältarbete, elektrisk och mekanisk CAD-erfarenhet samt fartygsbefäl VII.

Du är en kvalitetsmedveten person, som arbetar bra tillsammans med andra men är självgående. Du är flexibel, lojal och serviceinriktad.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta Göran Nilsson, gruppchef eller personalspecialist Karin Lien Aspeqvist. Fackliga representanter är för SACO Johan Håkansson och för ST Ann-Turi Skjevik. Samtliga nås via e-post fornamn.efternamn@smhi.se eller telefon 011-495 8000.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 765 senast den 2017-04-21. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 765

Sista ansökningsdag: