Civilingenjör/Naturvetare med programmeringskunskap, ref 696

Luften känner inga gränser. Våra konsulter jobbar tvärs över gränserna för att bidra till en bättre luftmiljö i Sverige och utomlands. Ditt bidrag är viktigt. Vill du vara med? 

Till SMHIs affärsavdelning och konsultgrupp Luft söker vi nu en ny medarbetare. Vår konsultgrupp arbetar med luftmiljö och olika processer i luften. Ett antal modellsystem används för konsulttjänster och myndighetsuppdrag. Gruppen står också för drift, underhåll och support åt kunder som har köpt något av våra luftmiljösystem. Andra arbetsområden som vi berör i våra projekt är klimat- och vindenergiutredningar, klimatstatistik och nationell miljöövervakning.

Gruppen består idag av 13 personer med varierande bakgrund så som meterologer, civilingenjörer, fysiker och motsvarande. Gruppen arbetar med luftmiljö- och kilmatrelaterade projekt samt med utveckling och underhåll av våra luftmiljösystem. Vi har ett nära samarbete med SMHIs forskning inom luftmiljö och klimat men även andra discipliner på SMHI.

Största delen av tjänsten är inriktad mot utveckling, drift och kundanpassning av våra luftmiljösystem samt deltagande i olika konsultprojekt där systemen används. Det kan till exempel vara kartläggning av utsläpp eller modellberäkningar av föroreningsspridning i atmosfären och analys av mät- och modellresultat.

I rollen kommer du att:

  • Vara med och utveckla moderna luftmiljösystem
  • Utföra projekt inom luftmiljö
  • Underhålla och kundanpassa SMHIs luftmiljösystem
  • Marknadsföra och sälja våra tjänster och system

Kundkontakter ingår som en naturlig del i arbetet och du kommer att ha nära kontakt med våra olika samarbetspartners. Kommunikationen sker både muntligt och skriftligt.

Din profil

Vi söker dig med naturvetenskaplig eller teknisk utbildningsbakgrund på högskolenivå, du kan vara civilingenjör, meterolog eller naturvetare. Du ska ha en gedigen programmeringskunskap och goda kunskaper i Linux/Unix. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Python, Bash eller Fortran. Det är även meriterande om du har erfarenhet av systemutveckling.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du är flexibel, initiativrik och du har en problemlösande analysförmåga. Du kommer att hantera flera olika ärenden samtidigt vilket ställer krav på din förmåga att planera och prioritera. I rollen kommer du även vid behov att gå in som projektledare för olika projekt.

Då arbetet innebär mycket kontakter med externa samarbetspartners och övriga på SMHI är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra. Du har lätt för att förstå kunden och du kan fånga upp behovet och omsätta det i praktiken. Du har ett högt egendriv tillsammans med förmågan att arbeta självständigt och du trivs med ett högt arbetstempo.

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna ansvarig chef Marina Verbova eller HR-Specialist Elin Ring. Fackliga representanter är för SACO Joel Dahne och för ST Håkan Persson. Samtliga nås via telefon 011-495 80 00 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref.nr. 696 senast 2017-04-16. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 696

Sista ansökningsdag:

Urval pågår: