SMHI söker meteorologer

Vill du arbeta med SMHIs väderprognoser och varningar riktade till allmänheten och privata aktörer i Sverige? Eller skulle du vilja arbeta med globalt väder mot en internationell kundkrets inom handelssjöfart ?

Just nu är SMHI i behov av meteorologer till två av våra produktionsgrupper vid huvudkontoret i Norrköping.

SMHI har uppgiften att vara statens expertmyndighet inom meteorologi, klimatologi, hydrologi och oceanografi. Det innebär att vi förvaltar och utvecklar information om väder, vatten och klimat som ger samhällets funktioner, näringsliv och allmänhet kunskap och kvalificerat beslutsunderlag.

Vi söker dig med universitetsexamen i meteorologi med slutförd PMU-utbildning eller motsvarande.

Marinmeteorolog, Ref nr 2204

Är du intresserad av väder på global nivå, stormar och orkaner, och har du intresse för hav och båtliv? Huvuduppgiften är att producera beslutsunderlag till fartygskaptener och operatörer för rederier. Vår service innefattar optimering av oceanpassager med avseende på lastsäkerhet och bränsleförbrukning med hjälp av våra väderprognosmodeller.

Öppenhet och ett serviceinriktat förhållningssätt är naturligt för dig då det är viktigt att sätta sig in i och förstå våra kunders behov. Produktionens varierande arbetsbelastning underlättas av en känsla för kvalitet och förmågan att prioritera samt behålla lugnet och kontrollen i pressade situationer.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från servicerelaterade uppdrag samt har vana att samarbeta i större arbetslag. Du talar och skriver både svenska och engelska väl.

Arbetstiden är förlagd på dagtid, med schemaläggning både vardagar och helgdagar.

Tjänsten är ett vikariat tom oktober 2018.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Anna Hagenblad eller HR-specialist Anders Magnestrand. Fackliga representanter är Therese Fougman (Saco) och Annika Hjelmsten (ST). Samtliga nås via telefon 011-495 80 00 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Prognosmeteorolog, Ref nr 2380

Vill du jobba med SMHIs prognos- och varningstjänst mot allmänheten och privata aktörer. Du blir genom prognoser, varningar och beslutsunderlag en viktig del inom svensk krisberedskap vid extremväder. I uppdraget ingår likväl att förse kunder i form av professionella aktörer med prognoser och beslutsunderlag som är relevanta för deras respektive verksamhet.

Du trivs i och motiveras av att höras och synas offentligt i kontakten med externa aktörer då arbetet innebär mycket kommunikation med allmänheten via radio, tidningar och webb. Varje vardag hörs våra meteorologer i Sveriges Radio och vi svarar även på väderfrågor från journalister.

För att prestera och trivas tror vi att du är initiativtagande och flexibel samt strävar efter en noggrannhet och servicekänsla i ditt arbete. Du trivs att arbeta ihop med andra och delar öppet med dig till din omgivning. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift samt är en van datoranvändare.

Arbetstiden innebär skiftarbete, med tjänstgöring både vardagar och helgdagar, året om under dygnets alla timmar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Marcus Sjöstedt eller HR-specialist Susanne Gullmar. Fackliga representanter är Sandra Andersson (Saco) och Anna Belking (ST). Samtliga nås via telefon 011-495 80 00 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Du är välkommen att ansöka den ena eller båda tjänsterna efter intresse. Märk din ansökan med ref nr, söker du båda ber vi dig märka din ansökan med båda ref nr. Din ansökan skickas med e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

Sista ansökningsdag är den 17:e december 2017.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 2204 och 2380

Sista ansökningsdag:

Tjänsten är tillsatt: