Prognosmeteorolog till Malmö, ref. nr. 1141

SMHIs prognosenhet i Malmö består av 11 prognosmeteorologer. På grund av utökade arbetsuppgifter söker vi nya medarbetare.

Arbetet innebär att producera väderunderlag till kunder inom flera av Affärsverksamhetens segment. Produkter som levereras av meteorologen är huvudsakligen kundanpassade texter, varningskartor och konsultation inom sektorerna landtrafik och bygg/anläggningsarbete samt energi. Dessutom ingår medverkan i direktsänd radio (P4) som en betydande del av arbetet. Vid enstaka tillfällen kan det även vara fråga om medverkan i TV.

Inom produktionsenheten pågår olika former av verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete, vilket också utgör en del av arbetsinnehållet. Även olika funktionsansvarsområden finns numera utlagda på produktionsgruppen som säljuppgifter, produktansvar, utbildningsuppgifter etc.

Din profil

söker dig som har en meteorologiutbildning, du ska även ha genomfört en praktisk prognosutbildning PMU eller motsvarande. För rollen krävs mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt god datorvana. Vi ser gärna att du har ett intresse för teknik. Tidigare erfarenhet av meteorologiskt prognosarbete är mycket meriterande, speciellt om detta varit inom områdena landtrafikproduktion eller media.

Du är utåtriktad och kommunikativ, har god samarbetsförmåga och är kundorienterad. Det är viktigt att du bidrar med engagemang och energi i arbetsgruppen samtidigt som du har kundfokus. Erfarenhet av projektarbete och att ha fungerat som utbildare/lärare är meriterande.

Eftersom intensitet och arbetsuppgifter varierar är flexibilitet och förmåga att handla rationellt i stressiga situationer viktiga egenskaper. Då radioframträdanden utgör en viktig del i arbetet ställs extra krav på presentationsförmåga.

Eftersom olika funktionsuppgifter utgör en del av arbetsinnehållet är förmågan att planera och själv kunna driva uppgifter också viktig. Även att planera och genomföra utbildningar är en allt viktigare förmåga när man tillhör gruppen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Malmö.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna ansvarig chef Krister Bengtsson eller HR-Specialist Elin Ring. Fackliga företrädare är för SACO, Annie Persson och för ST, Johan Wiksten. Samtliga nås via telefon 011-495 80 00 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref.nr. 1141 senast 2017-06-04. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1141

Sista ansökningsdag: