Produktansvarig för Internationell Marknad inom Luftmiljötjänster, ref.nr. 1213

Till SMHIs affärsavdelning söker vi nu en ny medarbetare! Medarbetaren kommer att tillhöra vår konsultgrupp som jobbar med en mängd av olika konsultprojekt och myndighetsuppdrag inom luftmiljö och klimat. Vi driver projekt både i Sverige och utomlands.

I rollen som produktansvarig har du marknads- och försäljningsansvaret för våra internationella luftmiljötjänster. Du jobbar även med vidareutveckling av marknadsområdet och du har budgetansvar för hela produktområdet. Du leder och driver hela affärskedjan, från nätverkande och initiala kundkontakter till att presentera våra lösningsförslag på tjänster i form av stora anbud och offerter. Som produktansvarig kommer du även att jobba som konsult i projekten som genomförs inom marknadsområdet.

Din profil

Du har erfarenhet av arbete inom miljöområdet och det är meriterande med erfarenhet inom luftmiljöområdet. För tjänsten krävs att du har minst 3 års erfarenhet av internationellt marknadsarbete och att du har erfarenhet av att skriva större anbud/ansökningar. Har du erfarenhet av att ha jobbat som konsult är detta meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är kreativ och engagerad, som kan hitta nya sätt att göra saker på för ett bättre och effektivare resultat. Du har en vilja att lära nytt och att ständigt utvecklas. Då arbetet innebär mycket kontakter med samarbetspartners och övriga på SMHI är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra. Du har lätt för att förstå kundens behov och du kan fånga upp behovet och omsätta det i praktiken.

Du är flexibel, initiativrik och du har en problemlösande analysförmåga. Du kommer att hantera flera olika ärenden samtidigt vilket ställer krav på din förmåga att planera och prioriter. Du har ett högt egendriv tillsammans med förmågan att arbeta självständigt och du trivs med ett högt arbetstempo.

Goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift, är ett krav. Kunskap i svenska och andra språk är meriterande. Gruppens arbetsspråk är svenska.

Tjänsten är en visstidsanställning på ca 1 år med placering i Norrköping.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna ansvarig chef Marina Verbova eller HR-Specialist Elin Ring. Fackliga representanter är för SACO Joel Dahne och för ST Håkan Persson. Samtliga nås via telefon 011-495 80 00 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref.nr. 1213 senast 2017-06-12. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se.

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1213

Sista ansökningsdag:

Tjänsten är tillsatt: