Hydrolog/Civilingenjör vikariat, ref nr 1864

Tycker du att det är spännande med krisberedskap? Har du ett brinnande intresse för hydrologisk modellering och programmering? Då kanske du är vår nya medarbetare!

SMHIs hydrologiska prognos- och varningstjänst behöver nu förstärkas med en medarbetare som främst ska jobba med prognoskvalitet, hydrologisk modellering och programmering. SMHIs prognos- och varningstjänst svarar för samhällets allmänna behov av varningar, prognoser och nulägesanalyser inom disciplinerna meteorologi, hydrologi och oceanografi. Tjänsten är ett vikariat på 10 månader, då vi har föräldraledighet i gruppen, men med möjlighet till förlängning.

I uppdraget för den hydrologiska prognos- och varningstjänsten ingår att ge ut varningar för höga flöden och vattenstånd i ett antal sjöar, informera om den hydrologiska situationen samt stötta samhället i samband med hydrologiska händelser. Du kommer att vara del i den operativa verksamheten genom ditt arbete med prognoskvalitet och hydrologisk modellering. Vi ser gärna dessutom att du är intresserad och tycker det är roligt med programmering.

Tjänsten är placerad i Norrköping och tillsättning sker snarast möjligt.

Din profil            

Vi söker dig som är hydrolog eller civilingenjör inriktad mot vatten, och som är intresserad och nyfiken på hydrologisk modellering och programmering. Har du erfarenhet inom området är det meriterande.

Som person är du driven, engagerad och strukturerad med problemlösande analysförmåga. Du har lätt för att bygga relationer och trivs med ett utåtriktat arbetssätt där din förmåga till samarbete med såväl andra experter liksom användare är viktig. Vi förväntar oss att du är målinriktad och tar stort ansvar för att driva det egna arbetet framåt. Goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift är ett krav, likaså goda kunskaper i engelska. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Vill Du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna gruppchef Sara-Sofia Asp eller HR specialist Anders Magnestrand. Fackliga företrädare är Anders Söderberg, SACO och Anna Belking, ST. Samtliga kan nås på telefon 011-495 8000 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan, märkt med ref nr 1864 senast den 22:e oktober 2017. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI 601 76 Norrköping.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1864

Sista ansökningsdag:

Tjänsten är tillsatt: