Hydrolog/Civilingenjör, ref nr 1415

Vill du jobba i en kreativ miljö med många experter? Gillar du att vara delaktig i projekt från start till mål? Stimuleras du av samarbetet med kollegor för att leverera ännu bättre resultat? Är du nyfiken och vill jobba både i Sverige och utomlands? Då kanske du är personen vi söker!

Vår konsultverksamhet inom hydrologi går bra och nu behöver vi förstärkning. Vi söker dig som vill arbeta med olika typer av konsultuppdrag och ta fram viktiga beslutsunderlag för ökad kund- och samhällsnytta. Kundkontakter och att bidra i säljarbetet är en naturlig del av arbetet, precis som vidareutveckling av allt från verktyg till tjänster.

Vi utför olika typer av konsultuppdrag för kunder både i Sverige och utomlands, vilket ofta innebär att ta fram skräddarsydda lösningar på kundernas frågor. Exempel är hydrologiska utredningar och dimensioneringsberäkningar för samhällsplanering och vattenverksamheter. En stor del av verksamheten utgår från hydrologisk modellering, ofta med hänsyn till framtida klimat. Vi levererar bland annat beslutsunderlag för fysisk planering och prognosverktyg för vattenkraftindustrin. På den internationella marknaden handlar arbetsuppgifterna om såväl konsultuppdrag som kapacitetsuppbyggnad inom vattenhantering och klimatanpassning.

Din profil

Vi söker dig som är civilingenjör eller hydrolog med intresse av hydrologiskt arbete och kunskaper inom hydrologisk modellering. Du är van vid att förstå, tolka och analysera modellresultat. Du har ett strukturerat arbetssätt och är resultatinriktad och engagerad. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska, kanske med fler språk i bagaget. Du har kunskaper inom programmering (exempelvis Python, Matlab och Fortran) och är van att hantera och analysera data, kunskaper inom GIS är också meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom området.

Som person har du enkelt att hantera, vårda och utveckla dina personliga kontakter, både på jobbet och bland kunderna. Du hittar kreativa lösningar på problemen och är duktig att fånga kundens behov och omsätta dem i praktiken.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna tillförordnad gruppchef Jonas German eller personalspecialist Kristina Ebbeson. Fackliga företrädare är för ST Håkan Persson samt för SACO Joel Dahné. Samtliga kan nås på tel. 011-495 8000 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 1415 senast 3 september 2017 med e-post till Registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 60176, Norrköping

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 1415

Sista ansökningsdag:

Tjänsten är tillsatt: