Hydrolog/Civilingenjör mot projektledning

Tycker du att det är spännande med krisberedskap? Har du ett brinnande intresse för hydrologisk modellering och projektledning? Då kanske du är vår nya medarbetare!

SMHIs hydrologiska prognos- och varningstjänst behöver nu förstärkas med en medarbetare som främst ska jobba med hydrologisk modellering, prognoskvalitet och projektledning. SMHIs prognos- och varningstjänst svarar för samhällets allmänna behov av varningar, prognoser och nulägesanalyser inom disciplinerna meteorologi, hydrologi och oceanografi. Du kommer att jobba med projekt inom egna gruppen och andra grupper på SMHI samt vid behov med projekt kopplade mot nationella och internationella frågeställningar.

I uppdraget för den hydrologiska prognos- och varningstjänsten ingår att ge ut varningar för höga flöden och vattenstånd i ett antal sjöar, informera om den hydrologiska situationen samt stötta samhället i samband med hydrologiska händelser. Du kommer att vara del i den operativa verksamheten bland annat i rollen som vakthavande hydrolog (nationellt samt internationellt). I rollen som vakthavande hydrolog krävs en analytisk förmåga och att utifrån befintligt underlag kunna fatta, ibland snabba, beslut rörande information och varningar till allmänheten. Stundtals kan arbetsbelastningen vara hög och ställer då krav på din förmåga att planera och prioritera.

SMHI vidareutvecklar kontinuerligt prognos- och varningstjänsten för att kunna stötta samhället med det underlag som behövs. I verksamheten ryms därför en stor bredd och innebär ofta samarbete med andra delar och discipliner av SMHI samt även nationella och internationella samarbeten. Projekten kan därför komma att vara av olika karaktär, t ex arbete med prognoskvalitet, produktutveckling eller frågor kopplade till den europeiska arenan. Du kommer att befinna dig i gränslandet mellan produktion, projektledning, utveckling och forskning.

Tjänsten är placerad i Norrköping och tillsättning sker snarast möjligt.

Din profil

Vi söker dig som är hydrolog, civilingenjör eller naturvetare som har utbildning inom vattenområdet och hydrologi. Erfarenhet inom projektledning och hydrologiska modeller är önskvärt. Meriterande är om du även har jobbat med programmering (inom främst Python och Linux).

Som person är du driven, engagerad och strukturerad med problemlösande analysförmåga. Du har lätt för att bygga relationer och trivs med ett utåtriktat arbetssätt där din förmåga till samarbete med såväl andra experter och med användare är viktig. Vi förväntar oss att du är målinriktad och tar stort ansvar för att driva det egna arbetet framåt. Du bör att mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift, likaså goda kunskaper i engelska då kommunikationen med externa användare sker på svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Vill Du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna gruppchef Sara-Sofia Asp eller HR specialist Anders Magnestrand. Fackliga företrädare är Anders Söderberg, SACO och Anna Belking, ST. Samtliga kan nås på telefon 011-495 8000 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan, märkt med ref nr 2260 senast den 9 januari 2018. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI 601 76 Norrköping.

SMHI informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se

Rekryteringens status

Referensnummer: ref 2260

Sista ansökningsdag: