Väderleken - En blogg om väderläget, tillståndet i hav, sjöar och vattendrag.

28 mars, 2014

Bildkavalkad, vårsol och sommartid!

Tyvärr drar inlägget om låsta väderlägen ut på tiden. Men vi återkommer så fort vi kan.

I väntan på det inlägget bjuder vi på några vårliga bilder! Lördagen ser för övrigt ut att bjuda på riktigt vackert vårväder i stora delar av landet då ett högtryck nu förstärks. Temperaturerna ser inte heller alltför pjåkiga ut med runt 15 i söder och runt 10 grader upp till södra Norrland. Söndagen ser däremot ut att bjuda lite mer moln i landets södra och mellersta delar men fortsatt temperaturer kring 10 grader.

I Vrinneviskogen här i Norrköping skådade jag på hemvägen i torsdags inte bara tussilago utan även årets första vitsippa! Påskliljor fastnade även på mobilkameran och en som redan var utslagen.

Tussilago i Vrinneviskogen i Norrköping den 27 mars. Foto Misha Lundgren

 

En solig vårdag i Vrinneviskogen i Norrköping.

 

Udda ”vårtecken”

Till kategorin udda vårtecken får nog ändå dessa båda bilder anses höra. Eller vad sägs om att hitta två purfina lingon samt två kantareller i norra Västergötland den 9 mars? Hade jag inte själv sett lingonen med egna ögon hade jag mycket väl kunnat tro att bilden var tagen förra hösten! Tyvärr blev bilden på kantarellen inte den bästa men förhoppningsvis syns det ändå att det är en kantarell. Den sista bilden tog jag visserligen i juli förra året under ett besök i Stockholm. För min del blir det en premiärtur på cykeln nu i helgen ackompanjerat av soligt vårväder och trevligt sällskap.

"Vårlingon" hittade i norra Västergötlands skogar den 9 mars. Foto Misha Lundgren

 

"Vårkantarell" hittad i norra Västergötland den 9 mars. Foto Misha Lundgren

Dags för cykelpremiär nu i helgen?

Trevlig helg kära läsare och glöm inte att vrida fram klockan en timme natten mot söndag när vi nu går över till sommartid!