Väderleken - En blogg om väderläget, tillståndet i hav, sjöar och vattendrag.

18 juni, 2013

Koll på semestervädret

Vi vädertokiga svenskar brukar hålla koll på väderprognoserna i allmänhet, men i semestertider i synnerhet. Därför kan det vara på sin plats såhär strax innan de stora semestertiderna drar igång att påminna om hur och var man kan tillgodose sitt behov av en aktuell väderprognos.

Ett klassiskt sätt är ju att lyssna på våra prognoser i P1 sex gånger per dygn eller på sin regionala P4–kanal. Vidare kan man söka sig till hemsidan, smhi.se. Här finns massor med information att ta del av. Varningssidan är alltid bra att ta en titt på. Ortssök ger även det en bra fingervisning om väderutvecklingen men bör definitivt kompletteras med att man även går in och läser ”meteorologens kommentar” där man även hittar prognostexten för ”sitt” distrikt. Att ta en titt på radarbilder och satellitbilder ger även det bra information.

Lagom till sommaren har nu även SMHIs väderapp uppdaterats och har, i mitt tycke, blivit väldigt mycket mer användbar. Mycket tack vare att man direkt i appen nu även får ta del av ”meteorologens kommentar” och prognostexten för det distrikt som man befinner sig i, bland annat.

I och med att prognoserna för midsommarafton är osäkra, kan det vara på sin plats att utnyttja några av ovanstående tips för att kunna ta del av den senaste prognosen.