Väderleken - En blogg om väderläget, tillståndet i hav, sjöar och vattendrag.

28 december, 2012

Nyårsnatten i färg

Med endast några få dygn kvar på 2012 så pågår säkerligen planeringen inför nyårsafton för fullt hos många. Om man bortser från tid, plats och matval så tycker nog även många att vädret på nyårsafton, i allmänhet och kring tolvslaget i synnerhet, är en viktig faktor i planeringen. Hur ser då senaste prognosen för nyårsnatten ut? Klicka på bilden för att förstora.

nyårsnatten

Väderläget kl. 00 UTC, dvs kl. 01:00 i Sverige

Bilden visar väderläget klockan 01:00 på nyårsnatten och som vi ser så finns ett lågtryck över sydligaste Norge med tillhörande varmfront och nederbördsområde in över Sverige. Bakom varmfronten så har riktigt mild luft strömmat in över Götaland med plusgrader och regn. Större delen av Norrland ser vid tolvslaget ut att få mest uppehåll bortsett från den allra nordligaste delen där lite snö väntas. Dock så kommer de låga molnen (gult på kartan) att dominera i norr och det ser ut som det endast är de mellersta delarna av Norrland som får hyfsat fyrverkeriväder.

När det gäller just fyrverkerier så finner i alla fall jag, personligen, inget värde i att se pengarna försvinna upp i rök (eller åtminstone i moln) utan kommer spara dessa slantar till något annat. Gott nytt år!