Väderleken - En blogg om väderläget, tillståndet i hav, sjöar och vattendrag.

25 juli, 2012

Första 30 gradersdagen i år!

Dagens högsta temperatur 30,5° som uppmättes i Lund är den högsta som vi haft i Sverige i år, och även den enda över 30°!

Den riktigt varma luften förskjuts lite söderut under det kommande dygnet, men även i morgon lär det bli upp mot 30°, åtminstone i Skåne och Småland. Återstår att se om det bli ytterligare någon tiondels grad varmare än idag. I Svealand lär det däremot bli lite svalare redan i morgon.

Dagens högsta temperaturer blev:
30,5 Lund
29,1 Målilla
29,0 Markaryd
28,8 Malmö
28,6 Eskilstuna
28,4 Horn
28,4 Ljungby
28,4 Svanberga

Dygnets högsta temperaturer som uppmätts på SMHIs observationsstationer för Götaland, Svealand samt södra och norra Norrland läggs ut en gång per dygn (sommartid kl 21). På den sidan kan du även hitta information om lägsta temperatur, största nederbördsmängder samt vilka stationer som haft blåsigast.