Väderleken - En blogg om väderläget, tillståndet i hav, sjöar och vattendrag.

29 juni, 2012

Dunder och brak

Under morgontimmarna idag blommade det upp mäktiga åskceller över Danmark och ner över Tyskland. DMI, Danska meteorologiska Institutet varnade i och med det för åska och skyfall för stora delar av Danmark.

Dessa åskceller rör sig öster ut och det finns risk att kraftig åska rör sin in över Skåne och Halland under eftermiddagen och kvällen. Följ varningsläget på vår hemsida och hur regnet och åskan rör sig på SMHIs radarbilder.

Om du vill veta mer om bakgrunden till denna vädersituation se tidigare inlägg. Nedan har jag lagt ut en satellitbild över åskcellerna från idag klockan 7.45 Svensk tid. Värt att notera är höjden på bymolnen, cumulonimbus, som ger en ca 5 mil lång skugga väster om cellerna.

Åskceller över Tyskland och Danmark