SMHI deltar i vindkraftmässan 2011

SMHI är en av utställarna på vindkraftmässan Vind 2011, som äger rum på Stockholmsmässan den 14-15 september. Vi välkomnar stora och små aktörer till vår monter för att träffa våra vindexperter.

SMHIs experter har lång erfarenhet av att mäta, kvalitetssäkra, forska om och analysera vindar i kallt klimat. Vår omfattande kunskap om vind och turbulens gör oss till en självklar leverantör av beslutsunderlag och tekniska lösningar för Sveriges vindkraft.

Vi finns med under hela vindkraftsprocessen och ger dig utredningar och prognoser av hög kvalitet.

Flexibel och långsiktig partner

Jonas Höglund och Marina Verbova är två av våra vindexperter som du kan träffa på vindkraftmässan.

Vår oberoende ställning i kombination med ett brett utbud av tjänster och oöverträffad tillgång till långa kvalitetssäkrade mätserier gör oss till en flexibel och långsiktig partner.

- Vi stödjer såväl små som stora aktörer under projektering, byggnation, drift och nedmontering, säger Marina Verbova som är atmosfärsfysiker och jobbar med vindbedömningar och utbildning på SMHI, och fortsätter:

- Vi utför såväl grundläggande bedömningar av de fysikaliska förutsättningarna för vindkraft på land och till havs, produktions- och nedisningsprognoser, driftövervakning, incidentutredningar och utbildning.

"Hur mycket blåser det egentligen?"

I anslutning till mässan "VIND - ta tillvara kraften" ges den skräddarsydda föreläsningen "Hur mycket blåser det egentligen?" - förutsättningar för vindkraften i framtidens klimat. Kom och lyssna på Sten Bergström, professor, tidigare forskningschef på SMHI.

Anmäl dig till föreläsningen

Hitta till vår monter

Du träffar våra vindexperter i monter A01:05 på Stockholmsmässan i Älvsjö, 14-15 september.


Vind mässa 2011