Folkets Väder släpper app, widget och kopplas till Facebook

Nu finns ännu fler möjligheter att rapportera sitt väder på Folkets Väder. En app släpps också för Android-telefoner och det är nu möjligt att även rapportera olika vattenvariabler. Du kan också sätta upp en widget på din hemsida eller blogg.

– Folkets Väder är en mötesplats för alla väder- och vattenintresserade människor. Den lanserades i våras och vi fortsätter nu att utveckla den med det målet, säger Kjell Lund, produktchef på SMHI.

App för både iPhone och Android

Gratistjänsten Folkets Väder har sedan tidigare en app för iPhone och nu släpps en för Android-telefoner. En nyhet från förra veckan är att det går att rapportera vattenvariabler som temperatur, algblomning, siktdjup m.m.

Apparna gör det enkelt att rapportera väder var man än befinner sig.
– Man tar en bild, rapporterar och skickar in. Rapporten knyts automatiskt till den aktuella platsen med hjälp av GPS-positionering, förklarar Kjell.

Apparna finns för gratis nedladdning på App Store respektive Android Market.

Ny widget för din blogg eller hemsida

Med en ny ”widget” kan alla som har en egen blogg eller hemsida enkelt visa Folkets Väder-rapporter för valfritt område.
 


folketsvader.se skapar du en kod som du kan lägga som en iframe på din sida. Välj ett geografiskt område, antal rapporter du vill visa och bredden på din iframe, eller välj att få de senaste rapporterna som RSS-flöde till din mejl eller till din sida. Du som är rapportör kan även välja att visa bara dina egna rapporter på din hemsida.

Dela dina rapporter på Facebook

– Det har också blivit lättare att bli medlem, logga bara in med ditt Facebook-ID på folketsvader.se. Då kan du också enkelt dela med sig av dina rapporter på Facebook, avslutar Kjell Lund.