Montel-SMHI weather service visas på E-world 2011

E-world energy & water är Europas största mässa för energi- och vattenintressenter. För sjunde året i rad ställer SMHI ut tillsammans med samarbetspartnern Montel och denna gång visas SMHIs avancerade vädertjänster för trading-/energihandelskunder som nu finns integrerade i webbportalen Montel Online.

E-world 2011 är en av de stora träffpunkterna för energi- och vattenintressenter i Europa. Förra året besöktes mässan av över 18 000 personer och hade fler än 500 utställare. Även i år finns SMHI på plats i Essen tillsammans med vår samarbetspartner Montel, en av de ledande leverantörerna för marknadsdata för den skandinaviska och europeiska energimarknaden.

Vädret påverkar priserna på energimarknaden och i år kan vi visa upp ett fördjupat samarbete med Montel. SMHIs avancerade väderprodukter, presenterade med senaste visualiseringstekniken, är nu en fullt integrerad del av Montel Online.

Montel-SMHI weather service innehåller numera SMHIs avancerade kartor för Europa med en rad valbara parametrar. Användargränssnittet låter användaren utvärdera och jämföra olika vädermodeller och parametrar sida vid sida, både snabbt och enkelt. Dessutom finns en korsgraf som ger en snabb och överskådlig blick av väsentliga väderdata från olika prognosmodeller, samt en graf över sannolikheter med spridningen mellan alla ensemblescenarios.

Montel-SMHI weather service visar också viktiga väderdata för Norden, vindindex för Tyskland och Danmark samt månads- och säsongsprognoser för Europa. För att kunna erbjuda ett komplett utbud för framgångsrik energihandel kan SMHI även leverera hydrologisk och meteorologisk data presenterad på Montel Online direkt till kundens eget system.